נצטרך לחנך לצרכים גורים או כלבים בוגרים שלא חונכו בעברם לצרכים או צריכים להתרגל מחדש (למשל, לשעות אחרות) וכך נצטרך ליצור לו הרגלי יציאות בהתאם ללוז שלנו ולסביבה החדשה שלו. בדף זה תמצאו את הדרכים לחנך לצרכים, הסיבות לעשיית צרכים בבית ועוד.
הגור הצעיר אינו יודע שעליו לעשות את צרכיו מחוץ לבית, ועדיין קשה לו להתאפק. הכינו עבורו פינת שירותים זמנית מרופדת בעיתונים או בכלוב אלוף או באיזור מסוים בבית וחסימתו ע"י גדר ובשום אופן אל תנזפו בו אם יעשה פיפי במקום אחר בבית. במקביל השתדלו לצאת אתו לטיולים כמה שיותר, בעיקר בלילה, השכם בבוקר ולאחר כל ארוחה שלו (שימו לב שיציאה לאחר ארוחה באופן כללי לא מומלצת לכן עשו "סיבוב מהיר" לצורך עשיית צרכים בלבד).
במקביל לצמצום מקום עשיית הצרכים בבית, הקנו לכלבכם סדר יום קבוע שבו הוא יאכל ומיד אחר כך ייצא לטיול לעשיית צרכים. כך, עם הזמן, הכלב יבין את המשוב השלילי מעשיית צרכים בבית ואת השגרה של יציאה לצרכים מיד לאחר האוכל. בנוסף, בכל פעם שהגור יעשה את צרכיו בחוץ - שבחו אותו ע"י ליטוף, אמירת "כלב טוב", "כל הכבוד" ו/או צ'ופר. עם הזמן, במשך כחודש, צמצמו יותר ויותר את איזור עשיית הצרכים של הכלב בבית.
לרוב במקרה כזה נדבר בעיקר על גורים, כיוון שהם לא מכירים משהו אחר ולא יודעים שאסור להם לעשות צרכים בבית. עם זאת, לעיתים נקבל כלב בוגר שלא אולף בשלב גורו ולכן יש לחנך אותו לצרכים ככלב מבוגר.
אם הכלב סובל מבעיה רפואית שגורמת לו לעשות צרכים לעתים קרובות יותר (כגון תרופות סטרואידים שגורמות לשתן מוגבר) הוא עלול לפספס ולעשות צרכים בבית, לכן הקפידו על
לפחות טיול אחד נוסף
ביום. בנוסף, אם הכלב לא מרגיש טוב ויש לו קלקול קיבה והוא צריך להקיא או לשלשל, לרוב הוא לא יוכל להתאפק ולכן יעשה את צרכיו בבית.
כלב שחיכה הרבה זמן בין טיול לטיול כנראה צריך לצאת לעיתים קרובות יותר ולמספר טיולים גדול יותר ביום כי הפרשי הזמנים הקיימים ביניהם לא מתאימים לו.
כשכלב מתחיל להזדקן ישנה השפעה בריאותית ופיזית ו
יכולת האיפוק שלו פוחתת.
לכן, חשוב לא לכעוס עליו, גם לו זה קשה. אם הכלב מפספס לפעמים רצוי לקלוט את זה כמה שיותר מהר על מנת שזה לא יהפוך להרגל ולהוסיף לו
לפחות טיול אחד נוסף ביום.
עם זאת, יכול להגיע היום בו לא תהייה יכולת למנוע ממנו לעשות צרכים בבית.
לעתים כלב מרגיש
חרדה או לחץ,
למשל כשהוא
מרגיש שינוי
כלשהו בבית והדבר יכול להתבטא בעשיית צרכים בבית. אם המקרה חוזר על עצמו, יש לפנות לקבל ייעוץ מכוון עם מאלף/ת.
כשכלב לומד להתרגל לשגרת טיולים מסוימת והיא משתנה הוא עלול לפספס ולעשות צרכים בבית. לכן, הרגילו אותו לשגרת הטיולים החדשה והשתדלו שלא לדלג על טיולים גם במזג אוויר קיצוני.
אם אתם מוציאים את הכלב בשעות קבועות ומתאימות ויש לו הרגלי אכילה קבועים ועדיין מצאתם אותו עושה צרכים בבית זה יכול לנבוע מחרדה מהישארות לבד בבית. בעת החרדה, הרגש הוא חזק והכלב לא יכול לשלוט על עצמו. אם הכלב עשה את צרכיו על המיטה שלכם זה עוד יותר יכול להביע את הזדקקו אליכם והפחד להיות לבד ושאולי לא תחזרו. במקרה שיש לכם חשד לחרדת נטישה אצל הכלב, יש לפנות לקבל ייעוץ מכוון עם מאלף/ת או אנשי מקצוע לטיפול בחרדת נטישה.
למידע נוסף עברו אל:
חרדת נטישה.
כאשר כלב עושה פיפי מהתרגשות או מפחד הדבר אינו רצוני או נשלט. לרוב זה יקרה רק אצל גורים אך לעתים זה עלול לקרות גם אצל כלבים בוגרים
כתוצאה מהתרגשות רבה או כתגובה ביולוגית לפחד.
במקרה כזה,
אל תכעסו על כלבכם
כיוון שזה רק יגרום להגברת ההתרגשות או הפחד ויחמיר את הבעיה. במקרה הצורך, יש להתייעץ עם מאלף/ת.
הכינו עבורו "פינת שירותים" זמנית מרופדת בעיתונים/פדים או בכלוב אילוף או באיזור מסוים בבית וחסמו אותו ע"י גדר אך אל תנזפו בו אם יעשה פיפי במקום אחר בבית. במקביל השתדלו לצאת אתו לטיולים כמה שיותר, בעיקר בלילה, השכם בבוקר ולאחר כל ארוחה שלו. בנוסף, בכל פעם שיעשה את צרכיו בחוץ - שבחו אותו ע"י ליטוף, אמירת "כלב טוב", "כל הכבוד" ו/או צ'ופר. עם הזמן, במשך כחודש, צמצמו יותר ויותר את איזור עשיית הצרכים של הכלב בבית.